De Wondere Wereld van 3D Printen: Budget Knallers deelt het begin van hun avontuur

0 Comments

De Wondere Wereld van 3D Printen: Budget Knallers deelt het begin van hun avontuur

In de moderne wereld van vandaag is het mogelijk om zelf ontworpen objecten tot leven te brengen dankzij 3D printen. Met niets meer dan een 3D printer, wat filament en een beetje kennis over de werking ervan, opent zich een wereld van mogelijkheden. In deze blogpost nemen we je mee in de fascinerende reis van 3D printen met het enthousiaste team van Budget Knallers.

Hoe Werkt het Printen?

Het begint natuurlijk met de aanschaf van een 3D printer. Deze zijn er in verschillende varianten, wij bij Budget Knallers hebben gekozen voor de Ender 3 v2 van Creality, een solide PLA (PolyLactic Acid, een duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van maiszetmeel of suikerriet) beginnersprinter die bovendien uitbreidingsmogelijkheden biedt. Na het kalibreren van de printer en het plaatsen van een spoel met PLA Filament, is de printer klaar voor gebruik.

We hebben ook een Anycubic Resin printer de Photon M3 Max, deze printer gebruikt hars (resin) dat wordt uitgehard door een led lamp. Hierdoor kan een hars printer erg nauwkeurig printen. De hars die wij gebruiken is ook van Anycubic en is een soja olie extract. Hiermee proberen wij de gevolgen van het gebruik van chemicalien op het milieu en menselijke lichaam te verminderen. Andere soorten hars op de markt zijn minder milieu vriendelijk en gevaarlijk voor de menselijke huid.

Met de Resin printer kunnen we gedetailleerder 3D printen, maar de print kan ook sneller breken als deze op de grond valt. Een print van een PLA printer is veel steviger en zal zeker niet zomaar stuk gaan. Het is helaas wel wat lastiger om kleine details zichtbaar te printen met PLA.

Het hart van het proces ligt in het omzetten van een ontwerp naar een printvriendelijke versie. Dit gebeurt met behulp van programma's zoals Cura Ultimaker. Ontwerpen kunnen gratis worden gedownload van platforms zoals www.thingiverse.com, waar een schat aan creatieve ideeën en ontwerpen te vinden zijn.

Budget Knallers' Filosofie

Bij Budget Knallers staat duurzaamheid centraal. Door zelf te printen, kunnen we niet alleen de kosten laag houden, maar ook zorgvuldig kiezen welk type plastic of hars er wordt gebruikt. Bovendien kunnen we op bestelling printen, waardoor verspilling wordt voorkomen en een positieve bijdrage wordt geleverd aan het milieu.

Het Assortiment

Hoewel het assortiment bestaat nu uit telefoonhouders, komen er echter  op korte termijn nieuwe en handige producten bij. We blijven vernieuwen en uitbreiden, altijd op zoek naar manieren om het dagelijks leven gemakkelijker en leuker te maken.

Maatwerk Mogelijkheden

Zit je met een specifiek ontwerp in gedachten van www.thingiverse.com? We printen in PLA of hars (resin). Stuur ons een bericht en we kijken graag mee naar de mogelijkheden!

Terug naar blog